Fantastisk dansk start i HimmerLand

Fantastisk dansk start i HimmerLand
Rasmus Højgaard takker de mange tilskuere for opbakningen
(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Rasmus Højgaard og Marcus Helligkilde deler andenpladsen ved Made in HimmerLand efter en imponerende dansk opvisning på førstedagen. Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard og Niklas Nørgaard Møller kom også stærkt fra land.

Med runder i 63 slag, otte under par, er Rasmus Højgaard og Marcus Helligkilde blot et enkelt slag efter den førende englænder Ross McGowan. Dagen igennem blev de danske spillere båret rundt på banen af et forrygende publikum, og med mere solskin de kommende dage, får stemningen nok endnu et nøk opad allerede fredag.

Vi fangede lidt kommentarer fra nogle af danskerne efter runden:

Marcus Helligkilde (-8 og på 2. pladsen)
– Det var så fedt i dag. Jeg havde det virkelig sjovt hele vejen rundt på banen, og jeg elsker at spille her i HimmerLand foran et stort dansk publikum.

– Spillet var rigtigt godt. Jeg slog bolden de rigtige steder hen og lavede ikke mange fejl, så det tegner godt for de næste dage. Jeg tror, der venter nogle fantastiske dage i HimmerLand, og jeg er glad for at kunne bidrage til stemningen.

Rasmus Højgaard (-8 og på 2. pladsen)
– Jeg har haft en fantastisk dag. Jeg føler, jeg har smilt hele vejen rundt på banen, og især min birdie på 16. hul var speciel. Tilskuerne var så vilde, så det var fedt lige at give lidt igen.

– Jeg synes, jeg spiller rigtigt godt i dag, og jeg er super glad for at komme så godt fra land. Jeg glæder mig til de kommende dage foran det bedste publikum her i HimmerLand.

Niklas Nørgaard Møller (-6 og på 13. pladsen)
– Det er den bedste golfrunde, jeg nogensinde har spillet fra tee til green. Jeg holer ikke et putt i dag, så at jeg er seks under par er ret vildt.

– Det er så fedt at spille foran det danske publikum. Jeg har glædet mig hele året til at opleve stemningen her på hjemmebanen, og jeg ville faktisk ønske, vi spillede her mange flere gange om året.

– Målet er at slutte bedre end sidste år, hvor jeg blev nummer otte.

Præmiesummen i Made in HimmerLand 2022 lyder på 3 millioner euro (22,5 millioner kroner), så der er rigtigt meget på spil over de næste tre dage.

Stadig billetter til fredag og weekenden
Der er fortsat få ledige dagsbilletter til de resterende tre dage. Dem finder du her.

Se stillingen her
Du kan se stillingen ved Made in HimmerLand her.

Se starttider til fredagens runde her